Sposób przygotowania

Przygotować 2 garnuszki/garnki. Do jednego wlać olej i wsypać popcorn. Trzymać na ogniu, aż do momentu gdy wszystkie ziarenka przestaną strzelać(trzega uważać,aby nie przypalić garnka!). Do małego rondelka dodać cukier i wodę. Gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż cukier się rozpuści i masa będzie miała kolor lekko brązowy- w ten sposób powstanie karmel, nastepnie dodać masło i je rozpuścić- cały czas mieszać aby karmel mógł wchłonąć masło i delikatnie zmienić kolor na jaśniejszy . Przygotowanym karmelem polewać popcorn. Podawać, gdy karmel ostygnie. Do smkau można posypać szczyptą soli.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    ciekawe połączenie z karmelem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    takiego jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Dziewczyny wypróbujcie przepis, naprawdę warto :))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę taki zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    ciekawy przepis, warty wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !