Sposób przygotowania

Na stolnicę wsypać mąkę, dokładnie posiekać z masłem, dodać cukier puder, aromat waniliowy, żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować ciasto i wylepić foremki babeczek. Włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec na złoty kolor.
Margarynę rozpuścić, dodać cukier kryształ, serek homogenizowany i ciągle mieszając gotować około 10 minut. Ściągnąć z ognia, dodać rozmieszane jajka, wymieszać. Następnie wlać budyń wymieszany z mlekiem, zagotować, ucierać do ostudzenia.
Babeczki napełniać masą, wierzch obsypać rodzynkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę wypróbować Twój przepis, zapowiada się smakowicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    ale bym takie zjadł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszne babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pięknie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !