Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie. Skropić sokiem z cytryny, posypać połową cukru, zalać winem. Mąkę z masłem posiekać , zagnieść ciasto i zetrzeć na grubej tarce na jabłka. Posypać posiekanymi orzechami i pozostałym cukrem.Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temp 200 stopni około 25 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam szarlotki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !