Sposób przygotowania

Z 1 szklanki wody i cukru ugotować syrop. Wsypać agrest, zagotować. Pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie podgrzać i gotować do momentu aż owoce staną się przeźroczyste, pozbierać szumowiny. Gorący dżem przełożyć do słoików, wlać po parę kropli spirytusu, zapalić i natychmiast zakręcić. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię taki dżemik
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być smaczny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !