Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz margarynę zagnieść ze sobą. Wyrobić ciasto. Gotowe zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok 30 min. Po tym czasie rozwałkować i za pomocą szklanki wycinać koła. Foremki smarujemy olejem, a następnie \"wykładamy\" ciastem. Gotowe umieszczamy w piekarniku na ok 20 min w temp. 180\'C. Zagotować w garnku wodę, do wrzącej wsadzić puszkę z masą i po ok 10 min jak woda będzie letnia czynność powtórzyć. Gotową masę otworzyć. Margarynę utrzeć, dodawać po łyżce masy i ciągle miksować, na jednolitą konsystencję. Owoce obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Masę wyciskać za pomocą szprycy do babeczek i dekorować owocami, oraz dodatkowo jadalnymi perełkami. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    jakie ładne :)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Prześlicznie wyglądają! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    śliczne są
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyglądają idealnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !