Sposób przygotowania

Mąkę zalać wrzątkiem i zaraz zimną wodą, wymieszać łyżką, przykryć pokrywą na 20 minut. Dodać jajo i wyrobić ciasto. Odstawić na 15 min, po czym dodać olej i jeszcze raz wyrobić ciasto. Można dać mu jeszcze odpocząć na 10 min, po czym można rozwałkować i dowolnie nadziewać i lepić pierogi. Ciasto jest miękkie, bardzo dobrze się klei i nie rozkleja się podczas gotowania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    najlepsze ciasto na pierogi:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    basia70

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    bardzo fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    rzeczywiście łatwy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    wirkijom

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super przepis na pewno skorzystam,pozdrawiam
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    łatwe i pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !