Sposób przygotowania

Śliwki zalać rumem i moczyć przez kilka godzin. Jabłka pokroić w cząstki, usunąć gniazda nasienne, ułożyć w przygotowanej żaroodpornej formie, posypać cynamonem i cukrem. Na wierzch wyłożyć warstwę śliwek, zalać śmietanką. Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 30 minut. Gdy jabłka będą miękkie, wyjąć z piecyka i wierzch posmarować dżemem. Podawać ciepłe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe polączeni
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smakowite pewnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi pysznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    takie lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !