Sposób przygotowania

Mleko wlać do miski, dodać jajka, szczyptę soli, roztrzepać. Dodać mąkę przesianą z proszkiem i sodką, w takiej ilości, aby ciasto przypominało konsystencję gęstej śmietany. Na koniec dorzucić jabłka obrane i pokrojone w niedużą kostkę. Dobrze wymieszać. Nabierać łyżką masę, formując na patelni niewielkie placuszki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Osączać na papierowym ręczniku. Podawać posypane cukrem pudrem, udekorowane truskawkami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pysznie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    też takie robię :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Smaczne polecam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Są pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !