Sposób przygotowania

Podzielona żeberka na porcje natrzeć solą, czosnkiem i oprószyć pieprzem. Na rozgrzanym oleju obsmażyć z obu stron na rumiano. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, oprószyć ziołami prowansalskimi, dodać pokrojone w słupki warzywa, oprószyć solą i pieprzem, podlać szklanką wody i dusić w piekarniku aż będą miękkie. Podawać z ziemniakami lub kluskami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam żeberka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    wspaniały przepis, muszę kiedyś takie zrobić
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    rewelacja, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !