Sposób przygotowania

Wino wlewamy do garnka- przykrywamy- doprowadzamy do wrzenia.
Małże bardzo dokładnie myjemy a następnie wrzucamy do gotującego się wina- w tym czasie małże się otwierają, gotujemy je jeszcze troszeczkę i odcedzamy.
W garnku na dnie zostawiamy niewielką ilość wina, dodajemy do niego oliwę, posiekany czosnek i posiekaną natkę.
Do powstałego sosu wrzucamy małże (już bez skorupek), a następnie ugotowany makaron spagetti.
Mieszamy całość i doprawiamy solą morską i pieprzem. posypujemy resztą natki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    ekstrawagancja- brawo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oryginalne-super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Z takimi dodatkami jeszcze nie jadłam:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    warto spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ciekawy przepis :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !