Sposób przygotowania

Mięso z szynki rozbić na płat, nieco mniejszy niż wymiary słoniny, ułożyć na słoninie. Cebulę posiekać, podrumienić na smalcu, dodać wątróbki i dusić przez 10 minut. Mięso wołowe i boczek, pokroić na kawałki i razem z wątróbką przepuścić dwukrotnie przez maszynkę. Otrzymaną masę wymieszać z jajkami, bułką tartą, rozgniecionym czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić mięso. Z nadzienia uformować wałek, ułożyć na płacie mięsa i zwinąć razem ze słoniną w rulon. Obwiązać nitką, powierzchnię natrzeć solą i pieprzem, owinąć folią aluminiowa. Ułożyć w brytfannie i piec około 1 godz w temp około 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    lubię takie mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !