Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Połowę jablek pokroić w plastry a drugą połowę w kostki. Włożyć do osobnych miseczek, posypać 1 łyżką cukru i polać sokiem z cytryny - żeby nie ściemniały. Plasterki jabłek zmiksować razem z goździkiem, cynamonem i resztą cukru na jednolita masę. Przecier podzielić na dwie części. Jedną przełożyć do miski zmieszać z ubitą na sztywno śmietaną i kostkami jabłek. Masę bez bitej śmietany rozłożyć do 4 pucharków i włożyć na 10 minut do lodówki. Wyjąć wlać drugą część masy z bitą śmietaną - udekorować jabłkami i bitą śmietaną, schłodzić i podawać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !