Sposób przygotowania

Przygotować syrop - wodę gotować z cukrem przez 2 minuty. Do garnka wlać śmietanę, syrop i doprowadzić do wrzenia. Garnek zdjąć z ognia i wsypać do tego posiekaną mleczną czekoladę. Roztopić ją całkowicie - zamieszać i zaczekać do całkowitego ostygnięcia masy czekoladowej. Kiedy zacznie tężeć - ponownie wymieszać i wstawic do lodówki żeby stwardniała. Wyjąć z lodówki i łyżeczką formować kulki i układać na arkuszu pergaminu - powinno wyjść ok. 20 kulek. Ponownie kulki wstawić do lodówki na ok godzinę. Stopić w kąpieli wodnej białą czekoladę - zanurzać w niej szczypczykami kulki z mlecznej czekolady. Kłaść na kratkę i przesuwać każdą z nich tak aby ich powierzchnia stała się chropowata. Pozostawić do stwardnienia i przechowywac w chłodnym miejscu aż do podania.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !