Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju, dodać do mięsa. Połączyć z jajkiem, bułką tartą oraz łyżeczką majeranku, wszystko wyrobić na gładką masę, przykryć. Mąkę wsypać do miski, dodać sól i 2 łyżki oleju, na wierzch wylać powoli 1 i 1/2 szklanki wrzątku, następnie zagnieść ciasto i podzielić na części. Każdą rozwałkować i powycinać kółka, położyć na nie porcje farszu i zlepić dokładnie brzegi. gotować w osolonym wrzątku około 8-10 minut. boczek wędzony i surowy pokroić i wrzucić na patelnię, smażyć do czasu, aż wytopi się tłuszcz, podawać z pierogami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !