Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną pokroić dość drobno, pogotować żeby trochę zmiękła. Kapustę białą poszatkować, również pogotować żeby zmiękła. Fileta pokroić w kostkę i podsmażyć, posypać lekko przyprawą do kurczaka. Pokroić kiełbasę w ćwiartk i podsmażyć.
Kapustę kiszoną odcedzić i dodać ją do garnka z kapustą białą. Wrzucić kiełbasę i fileta. Wymieszać. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i kostkę rosołową, dolać trochę wody i gotować na małym ogniu około 30 min. Po tym czasie dodajemy łyżkę lub dwie keczupu. Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze z 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W razie potrzeby dolać wody

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    o tak bigosik zawsze bardzo chętnie zjem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    taki bigosik to ja lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !