Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, cynamon, goździki , gałkę i skórki z cytrusów. Doprowadzamy do wrzenia, po czym zdejmujemy garnek z ognia. Dodajemy żelatynę, dokładnie ją rozpuszczamy i odstawiamy na 10-15 minut. Wyjmujemy przyprawy i skórki, dodajemy wino, dokładnie mieszamy. Wlewamy galaretkę do formy i kiedy wystygnie, wstawiamy ją do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajne !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !