Sposób przygotowania

żelatynę zalać odrobiną wody,odstawić do napęcznienia,rozpuścić podgrzewając,owoce umyć i przebrać 1/3 zmiksować z 1/3 cukru pudru i dodać 1/3 rozpuszczonej żelatyny wymieszać,masą posmarować blat bezowy na tym ułożyć połowę truskawek,odłożyć łyżkę cukru pudru a pozostały ubić ze śmietanką dodając cukier waniliowy i resztę żelatyny wymieszać i lekko schłodzić,tężejącą wylać na truskawki na blacie bezowym i przykryć drugim,na wierzch ułożyć pozostałe truskawki,schłodzić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    szkoda, że nie ma zdjęcia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    na pewno smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !