Sposób przygotowania

Masło i mąkę posiekać, dodać drożdże rozrobione w śmietanie. Następnie dołożyć cukier i żółtka. Zagnieść ciasto i włożyć na noc do lodówki. Podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć dno blaszki. Drugą rozwałkować na wysokość 0,5 cm i wyciąć drobne ciasteczka. Masę makową wymieszać z jabłkami i wyłożyć na pierwszą warstwę ciasta. Na masie makowej ułożyć ciasteczka. Piec w temperaturze ok. 190 stopni około 45 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    bardzo fajny pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    popieram, placuszek smaczniutki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniammmm jakie one muszą być pyszne!;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszny placek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !