Sposób przygotowania

Ser: Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać masło, mąkę i twaróg porcjami, dalej ucierając.

Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części, owinąć folią, włożyć na 2 godziny do zamrażarki (lub na krócej, jeśli ciasto będzie twarde na tyle, by je zetrzeć na tarce).

Blachę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta i zetrzeć na tarce (duże oczka) na spód formy. Na to wyłożyć masę serową.

Brzoskwinie osączyć, połówki pokroić na 4 części. Białka ubić na sztywno z cukrem.

Na masie serowej ułożyć brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Następnie równo wyłożyć ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty z zamrażarki.

Piec około 1 h w temperaturze 180ºC. Najsmaczniejszy na drugi dzień.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ilonkowy

    uwielbiam sernik pod każdą postacią! 6+ Dla Ciebie za ten przepis;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Kiedyś bardzo często robiłam takie ciasto. A w Twoim przepisie brakuje mąki. Pewnie przeoczyłaś. Myślę, że 3 szklanki byłoby w sam raz.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    pyszności:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !