Sposób przygotowania

morele umyć wydrążyć,razem z margaryną i miodem włożyć do rondla i podgrzać na małym ogniu,płatki rozdrobnić i zagnieść z migdałami,jajkiem,żółtkiem i mąką,połowę ciasta wylepić na blachę wyłożoną pergaminem,nałożyć masę morelową,marmoladę podgrzać wymieszać z sokiem z cytryny,rozsmarować na masie i przykryć resztą ciasta,piec ok.30min.w temp.180st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    o jaki fajny przepis, ciekawa jestem jak wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie słodkości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !