Sposób przygotowania

Śliwki namoczyć w letniej wodzie na około pół godziny. Na rozgrzanym maśle podrumienić cebulkę pokrojoną w piórka. Mięso pokroić na porcje, rozbić tłuczkiem, oprószyć sola i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić na oliwie. Do rondelka włożyć połowę podsmażonej cebuli, na cebulę położyć zrumienione mięso, przykryć resztą cebuli. Wrzucić śliwki razem z wodą, zapiec w piekarniku około 15 minut w 180 stopniach. Kilka minut przed końcem podlać sherry. Podawać z ziemniakami lub kluskami.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    marchewka

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    niezłe
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    apetyczny filecik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !