Sposób przygotowania

Śmietanę, żółtka, sól, mąkę dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i smażyć powoli z jednej strony. Posmarować dżemem i gorący omlet zwijać w rulon. Podawać z cukrem pudrem lub ze śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super omlet
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !