Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki zemleć, połączyć z mąką i jajkami, zagnieść ciasto, śliwki nie rozmrażając przelać zimną wodą, zawijać je w ciasto i formować knedle. Knedle od razu gotować w wodzie ( powinny wypłynąć na wierzch). Podawać polane stopionym masłem i posypane cukrem pudrem. Można je polać także śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Uwielbiam knedle ze śliwkami!!!
  • 5
    original
    Opublikowano

    pioge7

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !