Sposób przygotowania

Żółtka z cukrem pudrem utrzeć, dodać rozpuszczone, wystudzone masło oraz przyprawę do pierników. Cukier kryształ wsypać do rondla, zrumienić na brązowy kolor, rozprowadzić 4 łyżkami wody, wystudzić, wymieszać z żółtkami. Marchew włożyć do sokowirówki i wycisnąć sok. Do soku marchewkowego dodać mąki i sodę oczyszczoną, wymieszać. Dodać do żółtek, wszystko razem wymieszać. Pod koniec dodać ubite białka z jajek, delikatnie przemieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, piec w temp ok 170 stopni przez 1h.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !