Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowa kula

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka malinowa 2 opakowania
woda 900 ml
maliny świeże 150 gram
śmietana kremówka 250 ml
cukier waniliowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa kula

Galaretki malinowe rozpuścić w 900 ml gorącej wody - wlac do dużej miski. Pozostawić do stężenia. Miskę odwrócić do góry dnem i wyłożyć galaretkę na płaskim talerzu. Łyżką wybrać środek galaretki i zmiksować z malinami - wlać to do wgłębienia w galaretce - zostawić do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym.
Udekorować galaretkę :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak