Sposób przygotowania

Każdą z galaretek rozpuścić w 1/2 szkl wody. Żelatyne namoczyć w 1/2 szkl zimnej wody - przegotowanej - z cukrem waniliowym. Po wystygnięciu i lekkim stężeniu mikserem ubić galaretkę wiśniową - powinna zwiększyć swoją objętość 2-3 razy. Mleko skondensowane (słodzone), podzielić na 3 równe części. Pod koniec ubijania galaretki stopniowo dodawać 1/3 schłodzonego mleka. Wylać na podłużną blachę do pieczenia. Następnie powtórzyć wszystkie czynności z galaretką agrestową i żelatyną i wylewać warstwami na galaretke wiśniową.
Powstałe w ten sposób trójwarstwowe ptasie mleczko polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !