Sposób przygotowania

Fasolę zalej zimną wodą, dodaj kminek i odstaw na całą noc - można też wodę wymienić za kilka godzin. Na drugi dzień wylej wodę, w której moczyła się fasola, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości razem z liściem laurowym, zielem angielskim, odrobiną kminku, pokrojonym boczkiem i kiełbaską. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na margarynie - dodaj do fasolki pod koniec gotowania. Gdy fasola będzie zupełnie miękka przypraw ją do smaku cukrem, solą, pieprzem, majerankiem i dodaj przecier pomidorowy - dokładnie wymieszaj. Czosnek rozetrzyj i wrzuć do fasolki. Z margaryny i mąki przygotuj zasmażkę - dodaj do fasolki. Energicznie wymieszaj i zagotuj.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !