Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem waniliowym, żółtkami i cukrem pudrem. Dodać przemielony przez maszynkę ser. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z masą, przełożyć do rondla i podgrzewać aż do zagotowania. Chwilkę pogotować, zdjąć z ognia i wlewać powoli mleko wymieszane z budyniem. Ponownie położyć na ogniu i gotować do zgęstnienia. Do gorącej masy dodać bakalie, skórkę kandyzowaną i aromaty. Masę wyłożyć na wafel, przykryć drugim i obciążyć. Pozostawić do ostygnięcia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny deser!
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    a ja jeszcze takiego nie robiłam a serniczki lubię....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !