Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Filet ryby skropić sokiem z cytryny. Przygotować wywar: we wrzącej wodzie rozpuścić kostkę bulionową, dodać liście laurowe, ziele angielski, pieprz ziarnisty, goździki i gotować pod przykryciem 5 minut. W wywarze ugotować rybę ok. 5 minut.
Śmietanę rozmącić z żółtkiem i szczyptą soli. Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego układać warstwami ryż, rybę, ryż. Całość polać po wierzchu śmietaną, posypać tartym serem. Naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać w temp. 200 stopni C przez 15-20 minut. Gotową potrawę udekorować natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    dobry pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Magda24

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Magda24

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !