Sposób przygotowania

Żóltka z 10 dag cukru utrzeć, wymieszać z mlekiem. Bułkę pokroić w długie plastry. Jabłka obrać, pokroić, wymieszać z 10 dag cukru i cynamonem. Brytfannę wyłożyć folią aluminiową. Plastry bułki moczyć w mleku z żółtkami, układać w brytfannie, wyłożyć pokrojone jabłka, przykryć plastrami bułki i pianą ubitą z resztą cukru. Włożyć do piekarnika i zapiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    hmmm-jestem ciekawa smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !