Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z masą migdałową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jaja 2
mleko 2 łyżki
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
migdały 6 dag
cukier puder 2-3 łyżki
śmietana 2-3 łyżki
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z masą migdałową

Do miski wsypac make, wbic jaja dodac sol i mleko. Po czy wszystko razem energicznie utrzec, dodajac tyle wody aby masa latwo spadla z lyzki. Na rozgrzanym tluszczu smazyc z obu stron cienkie placki, smarowac je masa migdlaowa i skladac po dwa.

Masa:
Suche migdaly zemlec w maszynce do orzechow i utrzec ze smietana oraz cukrem pudrem. Dodac umyte i osuchone rodzynki.

Uwaga: Migdaly maja byc bez skórki:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak