Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mondurkach w osolonej wodzie.
Mięso mielone smażymy na rozgrzanym oleju delikatnie doprawiając do smaku solą, pieprzem i bazylią.
Cukinie kroimy w plasterki ze skórką, pieczarki obieramy i również kroimy w plastry, cebule kroimy w piórka, kiełbase w plastry.
Ugotowane ziemniaki obieramy w plastry kroimy w plastry .
Całość układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami :
zmieniaki
mięso mielone
pomidory z puszki,
cukinie
kiełbasa w plastrach
pieczarki
ser zółty tarkowany

między wartswami można posypać odrobiną bazyli, solą i pieprzem.
Warstwy powtarzamy 2 razy ostatnią zakańczamy ziemniakami i posypujemy serem.

zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200C około godziny

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Faktycznie rewelacyjna!! Z takich składników musi wychodzić przepyszna zapiekanka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !