Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem błyskawiczny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poniżej, czasem się wszystkie nie zapisują :)

Przepis i sposób przygotowania na: Krem błyskawiczny

Składniki:
* 2 szklanki kremówki
* 2 łyżeczki żelatyny
*2 łyżki cukru
*4 łyżki kakao
*cukier waniliowy
*migdały
* 5 dag cukru pudru
*kandyzowane wiśnie
*kilka liści mięty

Wykonanie:
Mieszamy żelatynę z 5 łyżkami zimnej wody i odstawiamy na 10 min.
Gdy napęcznieje przekładamy do emaliowanego naczynia , dodając kakao i cukier-podgrzewamy. Gdy ostygnie mieszamy ja z wcześniej ubitą śmietanką, która na sztywno ubiliśmy z cukrem waniliowym i pudrem. Przekładamy całą masę do pucharków i wkładamy na ok 15 min do zamrażalnika. Podając możemy ozdobić płatkami migdałów i miętą.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 14.11.2011 19:09
ale szybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak