Sposób przygotowania

Umyj i osusz filety (mrożone wcześniej rozmroź). Skrop sokiem cytrynowym i sosem worcester, oprósz solą i pieprzem, wstaw na 10 minut do lodówki. Rozgrzej oliwę, usmaż przygotowane ryby. Zdejmij z patelni, odłóż. Tosty zrumień w opiekaczu, zetrzyj na tarce, przełóż do miski. Wymieszaj z żółtkami i chrzanem, przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny, sosem worcester. Masę rozłóż na podsmażonych filetach rybnych, przełóż je do grubo posmarowanej masłem formy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C (albo z włączoną opcją grill), zapiekaj 8 minut. Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła, zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię, podsmaż, a potem wlej trochę wina i podduś. Przypraw solą, pieprzem i gałką, dodaj odrobinę soku z cytryny. Podawaj do ryb, obok ustaw miseczkę z tartym chrzanem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !