Sposób przygotowania

Na poczatku przygotujmy kruszonkę: mąkę,żółtko do ciasta)(białko dodajemy, masło i cukier nalezy wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Proporcje ustalamy samodzielnie, w zależności od tego, jaką ilość kruszonki chcemy mieć.Kruszonkę wkładamy do zamrażalnika na 30 minut
Ciasto:
jajka i białko (z kruszonki) ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, olej, maślankę. miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wylewamy na prostokątną masę, dodajemy owoce (ja osobiście najbardziej lubie to ciasto z rabarbarem i/lub truskawkami) na wierzch ścieramy kruszonkę.
Ciasto wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minu, wyjąć po 15 minutach.
Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !