Sposób przygotowania

Groch zalewamy gorącą wodą i gotujemy na półtwardo, pęczak gotujemy również na półtwardo.
Kapustę zaparzamy, odcinamy głąb, oddzielamy liście wycinając nerwy.
Ugotowany groch mielimy, wsypujemy pęczak, dodajemy drobno posiekaną cebulę, jajo doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na liście kapusty nakładamy masę, zawijamy końce wciskamy do środka. Układamy w rondlu na liściach kapusty, przekładając nimi warstwy gołąbków. Zalewamy bulionem warzywnym, gotujemy 15 minut.
Dodajemy pomidory w puszce, pomidory suszone, przeciśnięty przez praskę czosnek, masło gotujemy około 20 minut, doprawiamy solą i pieprzem zagęszczamy sos mąka rozprowadzoną w wodzie

Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !