Sposób przygotowania

Szybkie ciastka

Czasem ma się ochotę na szybkie ciastko, tak bez wyraźnej przyczyny.

Albo wpadną goście znienacka i trzeba im coś podać do kawy czy herbaty.

Więc jeśli masz w domu gotowe ciasto francuskie (rozmrożone oczywiście) i jabłka i cynamon i cukier to nie ma problemu.

Ciasto kroisz na zgrabne kwadraty.

Jabłka obierasz ze skórki i kroisz na plastry - nie za grube i nie za cienkie.

Posypujesz cukrem i cynamonem ciasto, układasz na nim jabłka i \"zamykasz\" ciastko - składając je na pół, nie trzeba nic lepić, przyklejać i smarować.

Ciastka układasz na papierze do pieczenia na blasze i wstawiasz do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C na 20 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !