Sposób przygotowania

Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać 15 dag masła, 1 żółtko, śmietanę, posiekać nożem i zagnieść ciasto. Odłożyć na pół godziny w chłodne miejsce, następnie rozwałkować i wykleić dno oraz boki tortownicy. Upiec w piekarniku na złoty kolor, wystudzić. Pozostałe masło rozetrzeć z cukrem pudrem i żółtkami na puszysta masę. Na końcu dodać posiekane orzechy. Masę wyłożyć na wystudzone ciasto, na nim ułożyć truskawki i zalać gęstniejącą galaretką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezłe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszny ten torcik:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !