Sposób przygotowania

Orzech i migdały drobno posiekać. Z cukru, szklanki wody i octu ugotować gęsty syrop. Dodać miód i cukier waniliowy, wymieszać. Z białek ubić sztywna pianę i ciągle ubijając wlewać cienkim strumieniem gorący syrop. Naczynie z pianą ustawić na parze i ubijać aż masa zgęstnieje. Następnie zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia. Do piany dodać aromat, orzechy i migdały, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na wafel, wyrównać i przykryć drugim waflem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !