Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty należy wymieszać ze sobą w misce. Miód powinien się dokładnie rozpuścić, jeżeli jest bardzo scukrzony to można zamiast wody letniej użyć wody ciepłej :)
Do marynaty należy włożyć kurczaka, dokładnie obtoczyć i pozostawić na około godzinę w lodówce (jeżeli mocno się spieszycie, to można pominąć).
Następnie należy przełożyć udka razem z marynatą do foremki albo naczynia żaroodpornego (marynata powinna pokrywać dno naczynia, aby nic się nie przypaliło) i piec w 200-250 stopniach aż zrobi się złocisty, od czasu do czasu polewając.
Zamiast udek można użyć 1-1,5 kg skrzydełek.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !