Sposób przygotowania

Fasole zalac woda, nastepnego dnia ugotowac z dodatkiem listka laurowego.
W czasie gotowania fasoli, poszatkowac cebule w kosteczke. kielbase i boczek w kostke.
Na odrobinie oliwy zeszklic cebule na patelni. dodac tam boczek i kielbase, i smazyc razem.
Kiedy fasola bedzie juz miekka, przelozyc zawartosc patelni do rondla z fasola i gotowac razem na malym ogniu. dodac koncentrat pomidorowy. Doprawic sola, pieprzem.
Jakie to proste i jakie smaczne :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ania20m

    Brzmi pysznie:) chyba sie skusze i wyprubuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    satysfakcjakuchenna

    Wszystko co pikantne to coś dla mnie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zuzanna5

    no całkiem fajny...prosty
  • 6
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    Tak jest prosty dla każdego - nie można źle coś zrobić :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Bardzo lubię fasolkę po bretońsku :0
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    strzelec02

    lubię fasolkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Lubięfasolkę i ostre jedzenie wiec idealny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    też gotuję na ostro
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Pyszna ,często taką robię.lubię pikantne dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    nie przepadam ale chętnie wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !