Sposób przygotowania

Żeberka tniemy na pojedyncze kawałki, myjemy i osuszamy. Solimy, pieprzymy i odstawiamy na 1 godz do lodówki. Fasolę (namoczoną poprzedniego dnia) ugotuj. Pod koniec gotowania posól. Odcedzamy, mieszamy z masłem. Żeberka oprószamy mąką, smażymy z każdej strony na złoty kolor na gorącym oleju. Kolby cykorii myjemy, pozbawiamy gorzkich końcówek i dzielimy na liście. Układamy na talerzu liście cykorii, na nich układamy usmażone mięso i ugotowaną fasolę z masłem. Dekorujemy listkami natki. Podajemy z surówką z kwaszonego ogórka i papryki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !