Sposób przygotowania

czyścimy karczochy przecinając na pół, ściągamy listki zewnętrzne te twarde i myjemy je w wodzie wymieszanej z sokiem z połowy cytryny.Czyścimy także marchewkęi cytryny po czym kroimy je w talarki i układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy 1/2 wywaru warzywnego,dodajemydwa liście laurowei gałązkę tymianku doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Dusimy na ogniu około 5-6 min. po czym układamy karczochy w naczyniu i gotujemy na średnim ogniu przez około 30 minut.Obracamy karczochy dnem do góry i wkładamy do piekarnika na następne 5-6 min.Na końcu mieszamy sześć łyżeczek sosu z karczochów z trzema łyżeczkami octu dodajemy szczyptę soli i pieprzu tak uzskany sos wylewamy na karczochy i podajemy szybko gdy jest jeszcze ciepłe.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Buczo007

    super:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    andzia0909

    muszę spróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    Buczo007

    Pychota :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Wyszukane , ale na pewno warte spróbowania!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    pychota :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika156

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika156

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pycha!!!!!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    bardzo ciekawy sposób
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !