Sposób przygotowania

Mięso opłukać, bardzo drobno posiekać nożem, dodać sól, pieprz, bułkę namoczoną w wodzie i dokładnie odciśniętą, jajko, bułkę tartą. Wszystko wymieszać na gęstą masę. Ser pleśniowy pokroić na małe kawałki. Z masy formowaćna dłoni placki, nakładać na każdy ser pleśniowy, formować okrągłe kulki, dośc spore. Wykładać do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, po wyłożeniu wszystkich kotletów polać każdy odrobinąoleju i zapiec w piekarniku w 180 st przez ok 30 min, następnie przykryć naczynie pokrywką i piec jeszcze 5 minut w 200 st.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    lolek09

    pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !