Sposób przygotowania

Całe jajka ubić z cukrem do białości. Dodać letni miód, goździki, cynamon i przyprawę do piernika oraz mąkę wymieszaną z sodą. Ciasto dokładnie wyrobić i pozostawić na 4h w chłodnym miejscu. Następnie ciasto przerobić, rozwałkować na grubość 1cm, wykrawać pierniczki, układać na przygotowanej blaszce. Piec w piekarniku nagrzanym do temp 170 stopni przez około 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszne pierniczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    na pewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !