Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, żółtka, 20 dag cukru pudru, śmietanę. Posiekać nożem i zarobić ciasto. następnie podzielić na 2 części, jedną część rozwałkować, włożyć na brytfannę, posmarować powidłami, posypać bakaliami. Drugą część ciasta podzielić na dwie części, do jednej dodać aromat migdałowy, wymieszać, a do drugiej wsypać kakao i dokładnie wyrobić. Włożyć do lodówki i schłodzić. Następnie na ciasto z bakaliami zetrzeć ciasto kakaowe. Z pozostałego cukru i białek ubić pianę, wyłożyć na ciemne ciasto. Na wierzch zetrze ciasto z aromatem migdałowym. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    naj najlepsze są takie ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    lubię takie ciasta
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię ciasta z bakaliami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !