Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać, przepuścić przez maszynkę, wymieszać z łyżką oliwy i mąką, dodać sól. Zagnieść ciasto i rozwałkować je na stolnicy posypanej mąką. Uformować placek, posmarować go na wierzchu oliwą, posypać równą warstwą orzechów i mocno zwinąć. Roladę pokroić na 5 cm kawałki, końce zlepić. Zagotować wodę, posolić, wkładać zrazy ziemniaczane, gotować na średnim ogniu ażwypłyną, Wyjmować łyżką cedzakową.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    elaela123

    interesujący przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !