Sposób przygotowania

W rondlu zagotować i podgrzewać przez 5 minut \"miksturę\"z 1 szklanki bulionu,soku z 1 cytryny i miodu. Kurczaka podzielić na porcje, natrzeć solą i skórka otartą z jednej cytryny. Obsmażyć na maśle /lub oleju , lub zmieszać masło z olejem - wtedy się nie przypala a pysznie smakuje/ ze wszystkich stron. Przełożyć na blachę lub do brytfanki, posypać posiekanym czosnkiem, rozmarynem i pieprzem. Wstawić do piekarnika/190 stopni C/ i piec , polewając od czasu do czasu miodowo-cytrynowym sosem.
Gdy kurczak jest już miękki, obłożyć go plasterkami cytryny i przez pięć minut trzymać w gorącym piekarniku.
Najlepiej smakuje z ryżem na sypko i zieloną sałatą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gośka

    hmm brzmi pysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !