Sposób przygotowania

Miękką margarynę ucieramy z cukrem-pudrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo ser i miksujemy. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości zimnej przegotowanej wody a po chwili zalewamy mlekiem i wstawiamy do kuchenki na minutę i 20 sek na 300 W. Mieszamy energicznie i gdy się rozpuści, dodajemy mieszając do masy. Wkładamy do naczynia i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Przygotowujemy galaretkę według przepisu. Niech sobie stygnie powoli. W międzyczasie rozmrażamy owoce. ja przesypałam je trochę cukrem i potem odcedziłam wydzielony sok do picia.
Gdy sernik zastygnie, układamy owoce na nim. Zalewamy niewielką ilością zimnej galaretki i wstawiamy do lodówki. Gdy owoce się \"przykleją\", wlewamy resztę galaretki i czekamy, aż wszystko zastygnie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Deserek na noc Sylwestrową - palce lizać:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dawno nie robiłam i muszę nadrobić zaległości :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    sernik na zimno z galaretką pychaa !
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Rewelacja! Robię podobnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !