Sposób przygotowania

Miękką margarynę z cukrem i cukrem waniliowym ucieramy drewnianą pałką w misce. Dodajemy po jednym jajku, potem kisiel cytrynowy. Mąkę z proszkiem dodajemy stopniowo, na przemian ze śmietaną - zostawiamy 1/3 na później. Ciasto musi być bardzo gęste, pod koniec uciera się z trudem.
2/3 ciasta wykładamy na blachę, posypujemy kaszką manną, wykładamy mus jabłkowy. Pozostałe ciasto rozrzedzamy resztą śmietany i kładziemy na mus. Pieczemy ok.50 min w 180 C. Po wystudzeniu możemy posypać cukrem-pudrem z cynamonem, albo polać w łatki polewą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    jeszcze nie spotkałam szarlotki któraby mi nie smakowała :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    oj, pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    W ten sposób nigdy nie robiłam tego ciasta, ale muszę kiedyś spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutka,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    poprostu cudeńko
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    szarlotkę i ja muszę upiec by jabłka się nie zmarnowały.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !